Ik ben Koop Hofman

Ik ben Koop Hofman, ik geef muziekles aan beginners en gevorderden voor; gitaar, bas, drums, singer-songwriting, improvisatie en bandcoaching.  Ik ben een allround muzikant; gitarist/bassist/drummer.
Vanaf 1973 speel/zing ik in bands met eigen (alternatieve) pop/rock gitaar muziek. Muziek maken en samenspelen is een must voor mij en dat heb ik in meerdere bands tegelijkertijd gedaan.
Vanaf 1975 maak ik zelf songs; veel daarvan is op cd vastgelegd. In 1977 maakte ik met een band een album, opgenomen in Engeland. Ik heb eind jaren ’80 met eigen nummers door heel Nederland opgetreden met een trio (New Romeo’s), op de bekende podia. Met een ander trio in de jaren ’90/’00, opgetreden, cd’s gemaakt, met eigen composities. Daarnaast heb ik ook (feest)band ervaring, waarin ik zowel drums, bas als gitaar gespeeld heb. We speelden b.v. veel covers met eigen arrangementen op een ska manier.
Mijn huidige bands;
Jack Bottleneck Band (country – blues – americana, zie you tube en facebook) Regelmatig optredens in Friesland, Groningen en Drenthe.
Captains of I (Frank Zappa en Captain Beefheart jaren 60 en 70, zie website, facebook en you tube). We treden op in Groningen/Drenthe en noord/zuid Holland.
WROOOK is een kwartet met twee gitaren en twee trompetten. We spelen zelf gearrangeerde muziek van; brian eno, comsat angels, the weakerthans, ruichi sakomoto, ryan adams, little feet, caiptain beefheart etc.
Uncle Meat (Frank Zappa, zie you tube) Vanaf mijn conservatorium tijd ’92 treden we regelmatig op  door heel Nederland opgetreden, o.a. op bekende Nederlandse podia en festivals zoals Crossing Border in Den Haag, Noorderzon in Groningen en Oerol op Terschelling.
Docerend musicus (HBO conservatorium, afgestudeerd in 1992)
Muziektherapeut (HBO creatieve therapie, afgestudeerd in 1993)

2 reacties op “Ik ben Koop Hofman

 1. He Koop,

  Heb wat video’s van je gezien.
  Ik speel ook nog steeds veel acoustisch gitaar.
  Vroeger op de boerderij was er in mijn beleving een witte gitaar, waar op playbackten.
  KJ

  • Hé Bert, wat leuk een reactie van jou.
   Speel je zelf nog gitaar? Zit je in een band? De laatste keer dat ik je sprak vertelde je dat je met een band speelde in de kerk?
   Ik weet nog van die witte gitaar, van mijn broer. Hij kocht begin jaren 60 voor het eerst een elektrische gitaar(volgens mij deze) en ging met een zelfgemaakt snoer rechtstreeks het stopcontact in. Gelukkig geen ongelukken, kortsluiting, hij heeft het daarna niet meer elektrisch geprobeerd.
   Groeten, Koop

Reacties zijn uitgeschakeld.